БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Иван Гешев критикува прехвърлянето на 23 млн. лв. от проектобюджета за прокуратурата към БАН

Главният прокурор Иван Гешев критикува остро намерението на управляващите 23 милиона от проектобюджета за прокуратурата да бъдат прехвърлени към БАН. Гешев определи тази стъпка като „тържество на мафията“. Той уточни, че критиката му не е насочена към учените, а срещу опитите държавното обвинение да бъде реформирано през бюджета:

„Това, което ще се случи, е, че няма да има пари за експертизи. Резултатът е, че няма да има дела, внесени в съда, това ли искат българските граждани, искат българската престъпност, организираната, вероятно, но не и българските граждани. Няма да има пари за преводи. Няма да има пари за режийни разходи на прокуратури, т.е. ако мога да се изразя така образно, ще затвори някоя прокуратура. Ако някой нарича този подход реформиране на прокуратурата, за мен това е смешно. Съжалявам, че ще го кажа – дано не е някакво дребнаво политическо заяждане, цената, за което отново ще платят българските граждани“.

Утре въпросът ще бъде обсъден и на заседанието на Висшия съдебен съвет, който се председателства от министъра на правосъдието.

Източник: БНР

Подобни публикации

Спор в НС дали изслушването на Петков и Николов за газа да е на закрито заседание

Димитър

Протест пред НС срещу предложенията да дадем военна помощ на Украйна

Димитър

България е предложена за „ваксини на солидарността“ от ЕС

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy