БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Изборът на нов председател на Народното събрание и други новини от седмицата

Скулптор, депутат, министър на културата, политик, общински съветник, член-кореспондент на БАН, а вече е председател на Народното събрание. Вежди Рашидов – героят на седмицата, безпрецедентно избран за новата си роля след два дни и половина парламентарни мъки.

Големите кинорежисьори, особено ако преподават на студенти, обичат да повтарят какво е „сапунен сериал“, за да може младите да не следват тази логика и да правят нещо по-качествено. А „сапунен сериал“ е произведение, разделено на епизоди, обикновено се излъчват по телевизията или радиото. Всеки епизод завършва без развръзка с идеята зрителите или слушателите да очакват следващата серия.

Та и депутатите така. Прочели дефиницията в учебника и сторили точно това.

По традиция най-възрастният народен представител – в случая Вежди Рашидов, откри заседанието. Той каза на депутатите, че агресията ражда само агресия, а отрицанието води до отрицание на отрицанието.

След това към депутатите от трибуната се обърна президентът Румен Радев, който изрази надежда 48-ото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност. И точно това се случи. Но преди страстите и скандалите в залата да се разгорят и неизбежната предричана от дни на ред патова ситуация да стане факт, седемте парламентарно представени партии декларираха посланията си.

Източник: БНР

Подобни публикации

Кюстендил е на първо място по заболеваемост от Covid-19 в страната

Димитър

Подготвя се нов болничен сектор за пациенти с коронавирус в Перник

Димитър

Президентът Радев разпуска парламента в четвъртък, 16 септември

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy