СВЯТ

Избягал затворник вдигна на крак полицията във Великобритания

Във Великобритания е обявено общонационално издирване на бивш войник, заподозрян в терористични престъпления, който избяга от затвора в сряда сутринта.

21-годишният Даниел Абед Халиф чакаше в лондонския затвор Wandsworth съдебен процес във връзка с тероризъм и нарушения на Закона за официалните тайни. Твърди се, че е работил за враждебна държава. Той беше обвинен в оставяне на фалшиви бомби във военна база.

Смята се, че той е избягал през кухнята на затвора, като се е привързал отдолу на микробус за доставка на храна. В резултат на въведените извънредни проверки за сигурност по летищата и пристанищата се стигна до големи закъснения за пътуващите. Халиф е висок 1,88 м и за последен път е бил видян да носи униформа на затворнически кухненски готвач.

Полицията смята, че Халиф не представлява голям риск за обществото, но хората все пак бяха призовани да не го приближават, а вместо това да се обадят на телефон 999. За Халиф се знае, че има контакти в лондонския квартал Кингстън и Северозападна Англия, но издирването му е обявено в цялата страна.

Източник: БНР

Подобни публикации

Си Цзипин е срещу „манталитета на Студената война“ и използването на санкции

Димитър

Австрия е пред трети локдаун

Димитър

Папа Франциск: Св. братя Кирил и Методий ще ни помогнат „да се освободим от идеологиите“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy