БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Извънредни новини от първия град с частична блокада у нас заради К-19!

Търговище е първият град, който реши да затвори всички училища в областта.  Преустановява се и дейността на пенсионерските клубове. 

За ситуацията в града проговори кметът д-р Дарин Димитров:

„Имаше тревога сред жители и учители на града, защото има 9 преподаватели, които са позитивни. Има около 190 деца от двете училища, които са с грипоподобни симптоми. Вчера имахме дискусия дали да затворим училищата или временно само да се дезинфекцират“, каза той.

„Решихме, като се вземе предвид понижаването на температурите и опасността от заразяване на контактни лица, решихме за 2 дни двете гимназии да минат на дистанционно обучение, а през това време да се извърши щателна дезинфекция“, заяви Димитров.

„След като се предприемат тези мерки, в понеделник децата отново ще учат в нормален режим“, добави той.

„Тревожат ни всички хора. Трябва да се погрижим за лекарите, учителите и възрастните. Затваряме временно и пенсионерските клубове. Нашите пенсионери са разумни хора и разбират мерките. Ако случаите намалеят, ще отворим всичко“, каза кметът. /blitz.bg

Подобни публикации

337 случая на коронавирус при 2369 теста

Димитър

1235 са новите случаи на коронавирус, 44 души са починали

Димитър

Жена осъди РЗИ за наложена карантина

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy