БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Извънредно заседание на НС в понеделник

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента в понеделник, 13 декември 2021 г. от 13 часа, съобщиха днес от пресцентър на институцията.

Разпореждането на председателя на парламента е на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията на Република България и чл. 40, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

По-рано в деловодството на парламента беше внесено искане от народни представители за свикване на извънредно заседание на Народното събрание на 13 декември.

В предложения и утвърден с разпореждането на председателя на Народното събрание дневен ред са включени три точки – избиране на министър-председател на Република България, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет.

Първо ще бъде гласувана кандидатурата на Кирил Петков за премиер, а след това съставът и структурата на коалиционния кабинет.

За одобрение са необходими 50 процента плюс един от присъстващите депутати, като условието е да има кворум от поне 121 народни представители.

Четирите политически формации, което влизат в бъдещата коалиция, разполагат с общо 134-ма депутати.

Източник: БНР

Подобни публикации

Протест с искане за оставката на министър Сачева

Димитър

Червен код за дъжд за Смолян, оранжев – в 14 области

Димитър

Румен Радев: Безопасността е ключова за развитие на зимните спортове и туризма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy