БЪЛГАРИЯ

Изнесени приемни в три общини на област Велико Търново за обезщетенията за АМ „Хемус“

Областна администрация във Велико Търново организира изнесени приемни в три общини, за да ускори изплащането на обезщетенията на собствениците на отчуждени имоти, които попадат в лотовете пети и шести на автомагистрала „Хемус“.

Над 4,6 милиона лева са дължимите обезщетения за отчуждените частни имоти по трасето на автомагистрала „Хемус“ в общините Сухиндол, Полски Тръмбеш и Павликени в област Велико Търново.

Изплатени са над половин милион лева, няма давност да получаване на парите, но процесът върви много бавно, затова областната администрация организира изнесени приемни в трите общини. Първата е в Сухиндол на 17 февруари, следва Полски Тръмбеш на 21 февруари и Павликени на 24 февруари.

На приемните от 10,30 часа в сградите на съответната община ще се дават консултации на правоимащите граждани и организации, ще бъдат дадени насоки за правилно придвижване на процедурата и ще се оказва методическа помощ.

Желателно е правоимащите да носят всякакви документи, свързани с имотите, включително уведомителните писма от Пътната агенция.

Източник: БНР

Подобни публикации

България няма да изпраща оръжия за Украйна

Димитър

Тържества за Съединението на България

Димитър

783 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy