БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Изследват за коронавирус учителите и персонала на училищата в Старозагорска област

Започна изследването за коронавирус на учителите и персонала на училищата в Старозагорска област.

16 мобилни екипа ще посещават училищата по график, за да правят тестовете. В региона продължава и ваксинирането на медици, обяви Таня Пeрчемлиева от Районната здравна инспекция.

От началото на седмицата на 30 медицински лица е поставена втора игла от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“. В първа игла са обхванати 728 медици от областта, обобщи д-р Перчемлиева и допълни:

„От Бургас ще вземем 37 флакона за първа игла и 61 флакона за втора игла, така че да могат да бъдат обхванати и останалите, които са подлежащи за втора игла – с втора игла. Бих казала, че за всичките лица, които се обхващат с първа игла, ваксината е осигурена вече и за втора игла, само че се съхранява във фризерите в центровете за ваксинация“.

Втората фаза на ваксинацията ще обхване учители и помощен персонал в училищата и лицата от социалните домове. Тя ще се случи към средата на месец февруари.

От днес започва кампания с тестването на учителите, която ще приключи до 3-ти февруари. Намаляват случаите на Covid-19 и скоро областта ще премине към оранжевата зона, прогнозира още д-р Таня Перчемлиева.

Източник: БНР

Подобни публикации

Нинова: Има опасения за приемането на предложната актуализация на бюджета

Димитър

Крехкото ротационно управление бе поставено на карта – кои бяха най-важните новини от отминаващата седмица?

Димитър

Близо 200 000 къса контрабандни цигари откриха на ГКПП „Капитан Андреево“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy