БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Изслушват министъра на отбраната в ресорната комисия в НС

В деня на дебатите по вота на недоверие за сигурност и отбрана министърът на отбраната Тодор Тагарев ще бъде в ресорната комисия. Очаква се той да отговаря на въпроси на депутати.

Министър Тагарев пристига при депутатите от Брюксел. След заседанието на Съвета на ЕС министърът очаква заради продължаването на войната в Украйна да има и поръчки към нашата военна индустрия. Затова той призова до 8 декември български фирми да участват в европейската процедура за кандидатстване.

На заседанието се очаква депутатите да обсъдят серия промени в Закона за отбраната. Част от тях биха въвели допълнителна стипендия за подготовка за изпълнение на военна служба, като професия за курсантите във военните училища.

Така, според вносителите, максималната стипендия за курсантите може да стане от 934 лв. до 1299 лв. в зависимост от званието.

Депутатите ще обсъдят и предложените от правителството промени. Част от тях предвиждат да отпадне ежегодното атестиране на военните. Както и удължаване на сроковете за служба в армията за завършилите военните училища задочно. Депутатите ще обсъдят и Споразумението за участие във Фонда на НАТО за иновации – „Диана“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Жълт код за опасни валежи за 14 области в Централна и Северна България

Димитър

Варна посреща кораба „Св. св. Кирил и Методий“ след първата експедиция до Антарктида

Димитър

Българският Червен кръст откри Контактен център за подкрепа в Пловдив

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy