БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Изчерпан е капацитетът на Covid отделенията в Ямбол

Капацитетът на Covid отделенията, разкрити в ямболските лечебни заведения е изчерпан. Все по-остър е недостигът на медицински персонал. От областната болница призоваха медицинските сестри от учебните заведения да помогнат в критичната ситуация.

С всеки изминал ден се увеличава броят на диагностицираните случаи, но още по тревожна е ситуацията с настаняването на болнично лечение, призна директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева и уточни, че в към момента в 4-те лечебни заведения в областта Covid леглата са общо 95 за неусложнени случаи.

„От които в „Св. Пантелеймон“ от 54, 55 има заети в Йоан Рилски, тази седмица сме увеличили с 4 леглата – от 22 имаме 19 заети, в Елхово от 15,14 са заети.“

Заети са и леглата в кардиологичната болница, които са само за техни пациенти.

Най-тежка е ситуацията в областната болница, а натискът към Спешно отделение е изключителен, каза зам.-директорът д-р Валентин Вълчев.

„Потоци от пациенти ежечасно се струпват там.“

В момента се оборудва фургон, в който пациенти, очакващи резултати от тестове ще бъдат временно настанявани. Очаква се от понеделник в болницата да започне да действа и самостоятелна лаборатория, което ще облекчи донякъде работата на медиците.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министър Ангелов: Удължава се извънредната ситуация с 4 месеца, нови строги мерки

Димитър

Димитър Димитров: Във фирмата ми се работи 6,5 часа на ден с 2 месеца платен отпуск – хората трябва да са щастливи

admin

Алибегов: Асоциацията на заведенията е в стачна готовност

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy