ВАЖНИ СВЯТ

Илхан Кючюк поиска отлагане на доклада за Северна Македония в ЕП

Докладчикът за Северна Македония – евродепутатът Илхан Кючюк, поиска официално отлагане на гласуването на доклада в Европейския парламент, което беше предвидено за края на месеца. Той се мотивира с чувствителната политическа обстановка и продължаващия процес по измененията на конституцията, сред които е и включването на българите и гарантирането на техните права.
Засилването на спекулациите и популистките изявления както в Северна Македония, така и в България, не спомагат за намирането на конструктивен диалог и не водят до необходимата широка подкрепа за резолюцията от политическите семейства в Европарламента.

Кючюк изразява убеждение, чепредстоящият период преди гласуването на доклада ще бъде сериозен тест за политическия елит в Северна Македония и ще измери готовността ѝ да продължи по пътя на европейската интеграция чрез провеждане на необходимите конституционни промени.

В противен случай критиците, които не вярват в европейските аспирации на Северна Македония, може да се окажат прави, подчертава Кючюк и допълва, че и в двата варианта Европейският парламент ще има ясна линия, по която да гласува доклада с голямо мнозинство през есента.

Източник: БНР

Подобни публикации

Милиони британци се готвят за по-строги Covid мерки

Димитър

Извънредно заседание на НС във вторник за изслушване на ръководителите на службите за сигурност

Димитър

Левият блок печели парламентарния вот в Дания

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy