ДОМ

Има ли полза от смяна на хоризонтални щрангове?

Много хора не разбират, защо се налага смяна на хоризонтални щрангове. Най-често те забелязват мръсната вода у домовете си, а и имат проблеми с количеството изразходвана вода. Едва, когато им се обясни, че това се дължи на старите и вече негодни тръби, се сещат да предприемат някакви мерки. Ето защо, ще напишем тази статия, в която да ви обясним ползата от подмяна на щрангове.

Къде се намират хоризонталните щрангове?

Хоризонталните тръби в мазето (най-често в абонатната станция), се наричат хоризонтални щрангове. Те са общо три тръби, които се занимават с достъпа на топла и студена вода за жилищата и една тръба за циркулация на водата. Ако не се пристъпи към спешна смяна на хоризонтални щрангове в сградата, има голям риск от влошаване на качеството на водата, заради наличието на корозия.

В същото време тези тръби могат да се спукат и да причинят немалко проблеми. Това е една от причините този ремонт да не се бави, а тръбите да бъдат подменени с нови. Обикновено, някои от живущите в сградата, не си дават сметка, че лошото качество на водата може да доведе до болести и зарази. В този ред на мисли, е нужно да помислите, защото последиците не са малки.

В повечето блокове и кооперации над 30 години, тръбите не са сменяни. Те не вършат работата си както трябва, а това значително усложнява ВиК системата. Решението на този проблем се намира във фирма, която да извърши смяна на хоризонтални щрангове и да ги замени с по-здрави тръби.

Какви са проблемите с хоризонтални щрангове?

По-горе вече обяснихме за лошото качество на водата, но това не е единственият проблем. Имайте предвид, че ако хоризонталните тръби са затлачени, това ще рефлектира върху сметките ви за топла вода. Вие ще чакате много дълго, докато топлата вода стигне до вас, а през това време през тръбата ще преминава студена вода. Водейки се от горното, сметките ви ще нараснат значително.

Ако трябва да го обясним по-просто, ще кажем, че вие ще заплатите студената вода, като за топла. Това ще ви излезе скъпо, тъй че не си заслужава да пестите пари от подобен вид ремонт във входа.

Обобщителни думи

Хоризонталните щрангове могат да предизвикат редица проблеми и не бива да търпите това. Ремонтът не е толкова скъп, а в същото време е наистина много важен. На база написаното е време да се съберете със съседите ви и най-накрая да положите нови и издръжливи тръби.

Подобни публикации

Какво е новото в света на качествените бродерии?

Димитър

Защо битумните керемиди са толкова популярни?

Димитър

Каква цветова схема да изберете за декорация на баня в класически стил?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy