БЪЛГАРИЯ

Има спешна нужда от още доброволци, храни, напитки и хигиенни материали на граничен пункт „Дуранкулак“

Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и регистрация са се образували на граничен пункт „Дуранкулак“, затова има спешна нужда от още доброволци, храни, напитки и хигиенни материали.

Положението с притока на бежанци се промени драстично преди 4 дни„. Това подчерта в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ Васил Величков от Националния кризисен щаб за бежанците от Украйна:

„Потокът от бежанци, които пристигат в България, рязко се пренасочи към пункта „Дуранкулак“. От вчера има сериозно засилване и на „Дунав мост“ – Русе. До преди това имаше около седмица затишие, но след удара по жп гарата в Крематорск много от търсещите закрила преценяват, че не е безопасно да се пътува с влакове през Букурещ и съответно се насочат към най-късия маршрут с автобуси. Същевременно има и активизация на украински туропереаторски фирми, които рекламират в Телеграм, Вайбър и Фейсбук, че осигуряват директен транспорт до България и настаняване в хотели и тук е най-същественият проблем, защото може да се каже, че това е каналджийство„.

Източник: БНР

Подобни публикации

Помощта за отопление – 523,55 лева

Димитър

Тодоровден е

Димитър

Очаква се до вечерта да бъде възстановено водоподаването в Плевен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy