СВЯТ

Имунизационни паспорти за всички гърци с две дози ваксина

Всички гръцки граждани с поставени две дози от ваксината са с имунизационни паспорти. Над 40 000 са получили дигитално сертификат, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Днес Атина очаква общо решение на лидерите на Европейския съюз за осигуряване на коридор за бързо преминаване в рамките на съюза срещу представяне на паспорт за имунизация.

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис заяви, че сертификатът ще осигури старт на туризма, но в Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус.

Очаква се правителството в Атина да продължи с две седмици карантината за област Атика и да приложи локални ограничения в райони с висока заразяемост.

Неочаквано са се увеличили рязко заразените в Атика въпреки карантината, съобщават лекарите, а почти няма места в Covid oтделенията на държавните болници. Шокиращо увеличение на новозаразените на остров Крит – с 265% по данни на епидемолозите.Новият шам е силно заразяем след младите хора до 17 годишна възрaст,констатираха гръцките лекари.

Опозицията настоява за мобилизация на всички частни клиники в област Атика и много строг контрол по спазване на мерките на работните места.

Източник: БНР

Подобни публикации

Словесен сблъсък между САЩ и Русия относно блокирания износ на зърно от Украйна

Димитър

Масови проверки на заведения в Гърция за неправомерно заемане на плажната ивица

Димитър

Китай осъжда опитите на САЩ да бъде обвинен за коронавируса

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy