ВАЖНИ СВЯТ

Испания премахва почти всички Covid ограничения

От днес регионът на Мадрид премахва и последните ограничения, които бяха въведени по време на Covid пандемията. Това стана, след като в Испания беше отчетено излизане от петата вълна и регистрирана кумулативна честота от 58 случая на 100 000 жители.

Единствено във възрастовата група под 12 години все още остават над 100 случая на 100 000 жители, но с напредването на процеса на ваксинация, здравните власти са убедени, че ще овладеят заболеваемостта, предава кореспондентът на БНР.

Близо 78 % от цялото население на Испания вече е напълно ваксинирано, което позволява и отпускането на мерките, отбелязват правителствени източници.

В Мадрид регионалният премиер Изабел Диас Аюсо обяви, че баровете, ресторантите и дискотеките от 4 октомври нямат ограничения в капацитета си и работното време.

Разхлабват се мерките и в старческите домове, където вече ще е разрешен физически контакт между възрастните хора и техните семейства.

Подобряващата се епидемична обстановка е причина за отпадането на ограниченията във всички автономни региони, като затова те, заедно с централното Министерство на здравеопазването, приеха единодушно решение да разрешат на клубовете отново да продават билети за 100% от капацитета на футболните стадиони и за 80% за баскетболните мачове.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 11 000 пострадали след земетресенията в Афганистан

Димитър

Никулден е!

Димитър

Над 5 000 души в Испания отказаха да спазят вечерния час

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy