ЛЮБОПИТНО

Историята на Seiko и вечния календар

Ако се интересувате от историята на часовници Seiko и неговия вечен календар, вие сте попаднали на правилното място. Тази статия изследва дългата история на Seiko и как този производител на часовници е постигнал съвършенство. Освен това ще научите повече за неговия кварцов механизъм и вечен календар. След като прочетете тази статия, ще разберете много по-добре какво прави часовниците Seiko толкова уникални.

Дългата му история

Seiko е японски производител на часовници с дълга история, датираща от началото на 20-те години на миналия век. Genzo Hattori, основателят на компанията, умира през 1964 г., оставяйки сина си Shoji да поеме компанията. Ранният успех на Seiko с кварцовите часовници позволява на Shoji Hattori да разшири своите маркетингови усилия. През 1964 г. компанията е избрана да осигури официалните времеизмервачи за Олимпийските игри в Токио. Осигурява 1278 хронометъра, както и първите в света кварцови хронометри за състезанието. Това е огромен успех за Seiko и помага за превръщането му в международна марка.

Компанията е внедрила множество революционни технологии в своите часовници през изминалия век. От представянето на кварцовите часовници в началото на 80-те години на миналия век Seiko разработва нови технологии за своите часовници. През 1988 г. тя представи своето „кинетично“ движение, което преобразува движението на китката в електричество. Днес в колекцията Kinetic има 23 калибра. В края на 90-те години компанията стартира ново движение, наречено Spring Drive. Това движение е разработено от Yoshikazu Akahane, инженер в Seiko Epson. Идеята за това движение му хрумва, докато кара колело по наклон. Интересно, нали?

Как да носите часовник правилно

Сега, да се обърнем към друго важно нещо. Да се научите как да носите часовник правилно е от съществено значение, ако искате да изглеждате по най-добрия начин по всяко време. Има няколко прости правила, които трябва да следвате, а увереността е ключът. В края на краищата, увереният вид стига далеч във всяка ситуация. Часовникът е чудесен начин да покажете своя стил и да допълните тоалета си. Също така е важно да съобразите цвета с облеклото си. За мъжете големите размери изглеждат фантастично с официално облекло.

Когато носите часовник, винаги го дръжте на правилното място. Носете го по начин, който го кара да изпъква и да бъде забелязан, но не парадирайте с него пред други хора. Уверете се, че пасва правилно.

Каишката на мъжкия часовник трябва да приляга плътно на китката ви. Ако не стане, то вероятно ще изглежда небрежен. Също така трябва да е удобно и трябва да се движи на не повече от два сантиметра надолу по ръката ви. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е поводът. Един стилен часовник може да бъде съсипан, ако го съчетаете с грешно облекло.
Най-добрият начин да носите часовник е да го носите на недоминиращата си ръка. По този начин няма вероятност да се изплъзне от китката ви. Освен това трябва да се уверите, че го носите достатъчно стегнато, за да не се плъзга, но достатъчно свободно, за да ви е удобно. По този начин ще получите най-добрия външен вид.

Подобни публикации

Видове чай. Тайни на избора на качествен чай

Димитър

Кога е подходящо да започнете с купуването на коледните подаръци?

admin

Какви детски играчки са подходящи за деца от 0 до 3 години?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy