БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

И в област Благоевград спират плановите операции

Във всички лечебни заведения в област Благоевград се спират плановите операции. Спешната хирургия в областния център ще се извършва по график, уточнен между държавната и частната болница в града. Половината от отделенията отново разкриха легла за прием на болни от коронавирус. Кореспондентът ни Кети Тренчева с още информация:

На среща в Регионалната здравна инспекция директорите на четирите лечебни заведения в областния център са обсъдили възможностите за разкриване на допълнителни легла за пациенти с усложнения от коронавирус, без това да пречи на другите спешни случаи. С оглед на това държавната и частната болници по график ще се редуват да приемат пациенти , които спешно се нуждаят от оперативна интервенция, информира д-р Огнян Митев, директор на най- голямото лечебно заведение:

„По 2 седмици ще даваме на разположение, съответно за спешните случаи, хирургичните. Започваме ние – в тази и следващата седмица“.

Държавната болница е поела ангажимент за разкриване на сто ковид-легла , като в момента се преобразуват още отделения. За последните 10 дни случаите са се увеличили близо три пъти:

„Преди десетина дни бяха под, 30 сега са 80“.

Болниците в Разлог, Гоце Делчев , Сандански и Петрич също са запълнили капацитета на Ковид-отделенията си.

Към момента желаещите да се имунизират са в пъти повече от наличните ваксини , признават от РЗИ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Депутатите започнаха дебатите по Бюджет 2022 на второ четене

Димитър

Фотографът Виктор Димчев отново преброи протестиращите тази вечер (СНИМКА)

admin

МФ поиска първото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy