БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

И в област Благоевград спират плановите операции

Във всички лечебни заведения в област Благоевград се спират плановите операции. Спешната хирургия в областния център ще се извършва по график, уточнен между държавната и частната болница в града. Половината от отделенията отново разкриха легла за прием на болни от коронавирус. Кореспондентът ни Кети Тренчева с още информация:

На среща в Регионалната здравна инспекция директорите на четирите лечебни заведения в областния център са обсъдили възможностите за разкриване на допълнителни легла за пациенти с усложнения от коронавирус, без това да пречи на другите спешни случаи. С оглед на това държавната и частната болници по график ще се редуват да приемат пациенти , които спешно се нуждаят от оперативна интервенция, информира д-р Огнян Митев, директор на най- голямото лечебно заведение:

„По 2 седмици ще даваме на разположение, съответно за спешните случаи, хирургичните. Започваме ние – в тази и следващата седмица“.

Държавната болница е поела ангажимент за разкриване на сто ковид-легла , като в момента се преобразуват още отделения. За последните 10 дни случаите са се увеличили близо три пъти:

„Преди десетина дни бяха под, 30 сега са 80“.

Болниците в Разлог, Гоце Делчев , Сандански и Петрич също са запълнили капацитета на Ковид-отделенията си.

Към момента желаещите да се имунизират са в пъти повече от наличните ваксини , признават от РЗИ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Иван Демерджиев: Хартиените бюлетини ще активират купуването на гласове

Димитър

Нова заповед: Гимназисти и студенти минават на онлайн обучение, затягат мерките в цялата страна

admin

ПП-ДБ ще излъчат екип за подготовка на законодателна програма на парламента

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy