БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

И в Пазарджик без Covid болница, увеличават леглата

В Пазарджик няма да бъде разкрита Covid болница, тъй като няма персонал, който да я обслужва. Планира се увеличаване на леглата за пациенти с коронавирус, но проблемът с триажните легла остава нерешен.

Въпреки апела на МБАЛ-Пазарджик пациенти със съмнения за Covid да се поемат и от други лечебни заведения, областната болница остава единствената в района с триажна зона, каза директорът д-р Красимир Темнилов:

„Наистина е много трудно и на персонала на Спешно приемно отделение, което ги настанява по кушетки, по носилки, по инвалидните столчета, с които разполагаме. Съжалявам много и се извинявам на пациентите, че не могат да бъдат веднага обслужени, тъй като всичко това изисква технологично време – за да може да излезе един пациент обработен и евентуално да се насочи, ако има свободно легло. При нас вече няма свободни легла“.

Заместник-областният управител Йордан Кожухаров призова:

„Много хора сами се насочват нататък, без предварителна диагностика. Обръщам се към тях – първо да се обърнат към джипито, който да прецени има ли нужда от насочване към спешна помощ, или не“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Колко са важни калориите при болните от диабет

Димитър

Кунчев ще предложи нови Covid мерки

Димитър

Фармацевтите подписаха анекса към договора с НЗОК и искат оставката на шефа ѝ Петко Салчев

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy