СВЯТ

И днес в Гърция температурите са екстремно високи

Пожарите вече са под контрол, но има риск от разпалване на нови огнища

Пожарите в Гърция са овладени, но има риск от нови огнища. Днес се очакват екстремно високи температури. Затова властите предупреждават хората да не стоят на плажа по обяд и да не палат огън на открито.

С 44 градуса днес има риск както за живота на хората, така и за пожари в цялата страна, предупреждават властите. При тези екстремни температури да се избягва стоене на слънце на деца и възрастни хора, приканват лекарите.

В областите Атика и Родос спря вятъра, което позволи на огнеборците да ограничат движението на огъня. Нови пожари горят до Ксанти, далеч от населени райони.

В пълна готовност за реакция са всички сили на Гражданска защита, както и военни части, които охраняват горски масиви. Масово се налагат глоби в размер до 5 хиляди евро за палене на огън на открито.

Поради екстремните температури затворени останаха днес повечето държавни учреждения. Частните компании освобождават служителите си на обяд.

Правителството обяви спешна финансова помощ за пострадалите от пожарите.

Източник: БНР

Подобни публикации

Представят докладите за върховенството на закона в страните от ЕС

Димитър

Не се планира среща Байдън-Путин, Блинкън отмени срещата с Лавров

Димитър

1.5 млн. турци в Германия имат право да гласуват на балотажа за президент на Турция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy