БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

И президентът е в самоизолация

Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност са се самоизолирали заради положителната проба за Covid-19 на един от участниците в него, съобщиха от пресслужбата на президенството.
Всички са в добро здраве.

Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция.
Под карантина са и премиерът Кирил Петков, началникът на кабинета му Лена Бориславова, съобщиха за БНР от Министерския съвет.

Днес се очаква да стане ясно дали Столичната РЗИ ще карантинира и останалите участниците в КСНС.

Междувременно зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин обяви във Facebook, че няма да се карантинира, въпреки че вчера участва в продължилия близо 6 часа КСНС.

„Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 22.10.2020 г. и правилата на РЗИ за нейното приложение, аз НЕ подлежа на задължително карантиниране, тъй като съм преболедувал Covid по-малко от 3 месеца преди контакта със заразен. Тестът ми за Covid -19 е отрицателен. Във връзка с това възнамерявам да продължа да изпълнявам задълженията си, като ще следя ежедневно здравния си статус“, написа Вигенин.

Източник: БНР

Подобни публикации

Пожар в старчески дом във Варна, четирима загинали

Димитър

Продължава свободната имунизация срещу Covid-19

Димитър

Кацаров ще предложи удължаване на извънредната обстановка с два месеца

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy