ВАЖНИ СВЯТ

Йенс Шпан: Германия няма да достигне 10 милиона ваксинации седмично през април

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан разкри в сряда, че страната му няма да достигне поставянето на 10 милиона ваксини срещу Covid-19 седмично през следващия месец.

На въпрос за ефекта от ваксинациите, Йенс Шпан каза в сутрешния блок на телевизия ZDF, че в групата на хората над 80-годишна възраст вече се виждат първоначални успехи.

Той обаче предупреди за твърде високите очаквания за започване на ваксинации от общопрактикуващите лекари от месец април. „Количествата на ваксинираните няма да нараснат до 20 милиона на месец или дори до десет милиона седмично“, каза политикът от ХДС.

„През април ще има много повече ваксинации, но все още не в такъв мащаб“, посочи той пред ZDF.

Изявлението на Шпан идва, след като през изминалия уикенд финансовият министър на страната Олаф Шолц прогнозира, че в крайна сметка Германия ще достигне този обем на ваксиниране през следващите месеци.

Трябва да се има предвид, че през миналата седмица в цяла Германия бяха поставени по-малко от 1,5 милиона ваксини срещу коронавирус.

Федералният министър на здравеопазването Йенс Шпан също така отхвърли критиките към управлението на коронавирусната криза. Има „повече от достатъчно“ бързи тестове за коронавирус, посочи здравният министър.

„Не се проваляме по отношение на броя на наличните тестове, но инфраструктурата ще бъде разширена през следващите няколко дни“, посочи той, но допълни: „В някои региони и области това вече беше приложен успешно в понеделник и през следващите дни ще последват още няколко. Тогава имате „широка тестова инфраструктура“ за гражданите“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Работят „зелените коридори“ в Александровска болница и „Пирогов“

Димитър

Правителството: Подпомагането за бизнеса ще продължи и през април и май

Димитър

Във Великобритания стачкуват ЖП работници

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy