БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Йотова: Антикризисните мерки са положителни, но важна е програмата на правителството

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи антикризисните мерки, обявени от „Продължаваме промяната“ като положителни, но подчерта, че е важно какво ще залегне в цялостната програма на правителството.

Йотова изтъкна, че протестиращите българи не са удовлетворени и че очаква поне средносрочен план от кабинета.

„Това, което все още ми липсва – първо, легитимността на тези решения, тъй като видяхте, че вчера един от лидерите вътре в коалицията, много сериозно реагира за това, че решенията определено се взимат от кръг от хора, но не и от цялата коалиция. В това отношение, много се надявам, че днес тежката си дума ще каже Коалиционният съвет тази вечер, който се събира“.

Мерките за овладяване на растящата инфлация ще бъдат обсъдени на днешния Съвет на управляващата коалиция в лидерски формат. Очаква се да бъде представен анализ от Министерството на финансите за ефекта от мерките върху държавния бюджет.

„Също разчитам, че срещата с превозвачите ще даде своя положителен резултат, но най-вече очаквам поне средносрочната програма за управление на правителството, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България“.

Източник: БНР

Подобни публикации

БСП кани парламентарно представените партии на бюджетни консултации днес

Димитър

Министър Иванов: Обезщетения за градушки и при под 100% унищожена реколта

Димитър

Президентът Радев свиква парламента на 21 юли

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy