ДОМ

Каква цветова схема да изберете за декорация на баня в класически стил?

Когато искате да създадете една класическа баня, няма особени ограничения относно цветовете. Ограничението е само що се отнася до някои прекалено ярки нюанси или метални отблясъци. Също така, недейте да се изкушавате в използването на ултрамодерни бои. Те няма да подхождат в този случай.

Отличен избор за баня в класически стил са следните цветове -бежово, зелено или синьо. Те биха могли да се използват в наситени тонове или пък да решите да се възползвате единствено от най-леките им нюанси. Комбинациите от розово и бяло също ще изглеждат добре. Класика в жанра са всички пастелни цветове. Раираният вариант, например що се отнася до тапетите, също е уникална възможност за изграждането на класически интериор в банята. Ако решите да заложите на черно, непременно го съчетайте с някои светли нюанси, за да не затъмните излишно помещението.

 

Още начини да подчертаете класическият стил на вашата баня

Водопроводът е неизменна част от декора на всяко мокро помещение или такова, което е предназначено за хигиенни процедури. Той следва не само да е функционален, но и да притежава атрактивен външен вид. Фокусът в дизайна на всяка баня, издържана в класически стил, е ваната. Затова е важно да подходите към избора й много внимателно.

 

Мивката в класическата баня

Овална или правоъгълна мивка ще свърши чудесна работа. Доста оригинално би стоял и порцелановият или меден вариант с шарка.

Ако площта на помещението е ограничено, тогава е по-добре да се спрете на душ кабина. Използването й обаче в баня с класически дизайн е спорен въпрос. Все пак се допуска душ кабина от правоъгълен тип, която е с прозрачни врати.

 

Мебелите в банята, решена в класически стил

Относно мебелировката също има специални изисквания. Важно  е да избират най-вече солидни и тежки мебели. Може да използвате рафтове и шкафове от дърво, скринове и всичко останало, което също е изработено от дърво. По-добре е да скриете различните дребни аксесоари в шкафовете и чекмеджетата. В противен случай могат да създадат усещането за безпорядък.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

Подобни публикации

Идеи за обзавеждане на детска стая

Димитър

Избор на цветова схема на банята

Димитър

Бъдещето на интелигентните бани: Проучване на най-новите технологични постижения

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy