ЛЮБОПИТНО

Какви детски играчки са подходящи за деца от 0 до 3 години?

Много родители си мислят, че играта е просто забавна. За децата обаче това не е така и играчката за тях е много повече. Чрез игрите те развиват своите умения като съобразителност, логическо мислене и комуникативност.

Ако детските играчки наистина са толкова важни, то как тогава да ги изберем за най-малките? Именно на този въпрос ще намерим отговор в следващите редове.

За бебенцата под 1 месец не е необходимо да купувате играчки, тъй като комуникацията им се свежда само до родителя. Между 1-3-тия месец, детето започва да възприема нещата слухово и визуално. Тогава то не просто вижда лицето на родителя, но се опитва да го разгледа по-отблизо.

Бебето на две месеца започва да се интересува от цветните неща, както и форми. Подходяща детска играчка за него може да бъде тази, която е под формата на геометрична фигурка или пък да декорирате стаята с ярки и цветни шарки.
Координацията на очите също е важна и тя се развива отново през този период. Най-лесно това се случва чрез някакъв вид дрънкалка. Вземете една и я сложете на 40 см от лицето на детето. След това, започнете да я движите нагоре, надолу наляво и надясно. Ако детето не обръща внимание, повторете. Хубаво е това упражнение да не трае повече от 2 минути.
Можете да дадете и лека дрънкалка за самостоятелна употреба. Едва ли детето ще може да я движи само в началото, но по този начин ще развиете фината моторика, както и координацията око-ръка.
Детските играчки са неизменна част от развитието на децата и ни поради тази причина е важно да бъдат избирани внимателно. Те могат да бъдат полезни за развитието, но и могат да навредят, така че винаги се информирайте, преди да закупите нещо. Ако се съмнявате за избора, то можете да се консултирате и със служителите в магазина, които да ви насочат към подходяща играчка.

Източник: detskiigrachki.com

Подобни публикации

Коректните интериорни дизайнери – как да ги разпознаем

Димитър

Какво трябва да знаем при избор на въздушна пушка, съвети от Заримекс

admin

Залог на автомобил: финансова сигурност за спокойно бъдеще

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy