ДОМ

Какви материали трябва да се използват за довършителните работи в банята, решена в класически стил?

Довършителните работи са една от основните стъпки при изграждането на класическия интериор в банята. Крайният ефект зависи именно от тяхното качество – както на използваните материали, така и от изпълнението. Ето защо е необходимо да се подходи много прецизно и да се изберат точните материали.

Таванът в банята

Първо вземете решение за тавана. Той би могъл да е  измазан, боядисан или просто варосан. Цветът му обаче е важно да бъде възможно най-светъл, затова, в повечето случаи, дизайнерите препоръчват да се придържате към оттенъците на белия цвят. Можете да изберете и други материали, чиято дълготрайност е не необходимото ниво като огледала, огледални стикери, фототапети с шарка, модерните сега декоративни мазилки и така нататък.

Стените в банята

Идеалната облицовка за стените на класическия стил баня са добре познатите плочки, мрамор или покрития от естествен камък. Всички тези материали изглеждат невероятно, същевременно са и много лесни за почистване и, не на последно място, са доста издръжливи. Тъй като мраморът се продава на доста висока цена, ако искате да намалите разходите, може да го замените с плочки, които го имитират успешно. Колкото до декорацията на стените можете да изберете за тях и тапети, например такива които наподобяват коприна или пък някоя зърнеста или лъскава мазилка. Дървените детайли също са подходящи: корнизи, решетки и други. Ако искате да зонирате помещението, можете да използвате комбинация от няколко материала, които си хармонизират и допълват взаимно.

Подът в банята

Подът в банята може се направи с камък, плочки или дъски от разнообразни видове дървесина. Когато обмисляте какъв материал да изберете, непременно помислите не само за атрактивния външен вид, но и за качествата и свойствата му. Той следва да е дълготраен, надежден и задължително устойчив на влага.

Вратата на банята

Инсталирането на вратата е последният щрих при довършителните работи за банят. Най-добрият вариант е да заложите на дървена врата. Ако държите на повече оригиналност, може да изберете такава, която е украсена със стъклени или пък непрозрачни вложки във всякакви размери. Обърнете и специално внимание на дръжката на вратата. Например, тези, които са изработени от мед могат да добавят много чар и уникалност към декора на вашата баня.

Източник: https://mebeli-za-bania.com/

 

Подобни публикации

Как да инсталираме термостат в банята

Димитър

Най-добрите начини за подобряване на въздушното качество в банята

Димитър

Как да обзаведем дома си модерно?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy