ЛАЙФСТАЙЛ

Какви цветове дрехи са подходящи за блондинки

Не само куклени къдрици, розови рокли и малки кученца в ръцете показват красотата на блондинките. В природата има много повече естествено русокоси жени с висше образование, семейство, хобита, работа, които искат да изглеждат привлекателни и подходящи във всяка ситуация.

Ето защо те се интересуват от това, какви цветове са подходящи за блондинки.

Цветотипът се определя от комплексен вариант и включва цвят на косата, цвят на очите, цвят на кожата. Същото важи и за цвят на очите. Перфектно сините са изключително редки, но златисто-кафявите или дори ледено зелени са често срещани. Следователно, за да се разбере кои цветове отиват на блондинка, ще трябва да ги изберете в зависимост от вида външен вид, вместо да разчита на стереотипи. Цветове, които съответстват на блондинките могат да бъдат идентифицирани като „студени и „топли“.

Може да се избира и подходящ цвят в зависимост от цвета на кожата. Той може да е независим от цвета на косата и очите. Такива за нюанси на бледо розово, пурпурно, „сладко“, дори в съчетание с черно или синьо.

За момиче с порцеланова кожа всички дрехи в пастелни цветове – нежно синьо, розово, зелено, мента, люляк са подходящи. Идеален за светла кожа изглежда и комбинация от черно и класическо червено. Идеален е още бял цвят, но с него трябва да се работи умерено, защото може да направи силуета безличен, особено ако кожата е по-бледа.

За „топли“ блондинки с тъмен цвят на кожата или мургава кожа наситени цветове като лилаво, тъмно синьо, тюркоазено синьо, зелена трева, корал, праскова са подходящ цвят в зависимост от цвета на очите.

Истинските блондинки с бяла кожа, сини или сиви очи, трябва да носят меки приглушени тонове, съвпадащи с цвета на очите. Например, синеоките момичета ще обърнат нещата в приглушени сини тонове, сивооката сиво и сиво-розово. Блондинката със зелени очи или кестеняви трябва да даде предимство на дрехите в класическите естествени тонове – тъмно кафяво, шоколад, трева-зелен, жълт, само цвета трябва да бъде ярък и наситен. Тези момичета изглеждат добре във всички ярки цветове, както и комбинации от тях. Подходящи цветове, в зависимост от цвета на косата При избора на дрехи трябва да се вземат под внимание тона на косата – злато, шампанско, мед, платина, ясен, бежово.

Първите три принадлежат към „топли“ цветове, а вторият към „студени“. Блондинка с „топъл“ нюанс на косата може да избира тюркоазено, тъмно синьо, всички нюанси на червеното. Много добре подчертават „топлия“ тон на косата жълти, оранжеви, тъмно лилави, коралови и кремави цветове. Друга цветова схема, която изглежда чудесно на блондинките е бежово, сметана, кафяво, зехтин. Тя подхожда на дами с коса „мед“. На тях добре изглеждат и дрехи в цвят горчица.

Блондинка със „студен“ цвят на косата трябва да избират меки, пастелни цветове, в които изглеждат много трогателно и сладко. Такива са лилаво, мента, светло синьо, светло розово.

Всички русокоси момичета, без изключение могат да се придържат към класическо черно.

Не забравяйте, че всеки от нас има своите специфични вкусове и предпочитания. Ако ви харесва определен цвят, но по всички правила не е за вас – не се отказвайте от него. Просто го разредете с аксесоари и украшения, а може би този цвят ще подчертае естествената ви красота.

Източик: https://www.nolimits.info/

Подобни публикации

СЦЕНА-ПОРТАЛ „ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА“ Представя

Димитър

TEATRALNOW и ВИА ТЕАТЪР във виртуалното пространство

Димитър

ВИА ВЪЗСТАНОВЯВА ИЗЛЪЧВАНИЯТА НА СПЕКТАКЪЛА “СТОЙНОСТТА НА ЖИВОТА”

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy