ЛЮБОПИТНО

Какво трябва да знаем при избор на въздушна пушка, съвети от Заримекс

Изборът на мощни въздушни пушки понякога може да бъде и много труден. От оръжеен магазин Заримекс съветват най-напред да се информирате за различните видове, също както и да разберете повече за техните функционални и конструктивни особености. Важно е да се определи и конкретното предназначение на неогнестрелното оръжие, а понятия като “калибър” и “обхват” са от голямо значение при селекцията. 

Как се избира въздушна пушка

Моделите с оптика са по-доброто решение, тъй като видимостта в случая е в пъти по-голяма. Преди да се спрете на някое конкретно предложение, трябва да обърнете внимание и на фактори като мощност, цена, допълнителни екстри и др. Най-важното при подобна покупка е да определите предназначението на пневматичното оръжие, за да направите по-лесен избор. Могат да се използват за самоотбрана, развлекателни и спортни цели, като най-често използваният калибър е 22 и 25. Моделите са най-разнообразни – от скъпи и мощни варианти до бюджетни решения, а боеприпасите, които използват са сачми или т.нар. чашки и метални топчета.

 

Сред най-важните критерии за избор на въздушна пушка са:

  • Видът дивеч, за който ще е предназначена;
  • Калибър;
  • Далекобойност; 
  • Дължина;
  • Дължина на цевта;
  • Тегло;
  • Скорост;
  • Производител; 
  • Цена.

Средството за стрелба трябва най-вече да ни е “по джоба”, за да се решим да инвестираме в него. Марката е също от значение, защото донякъде ни гарантира и безупречната употреба на неогнестрелното оръжие, с което ще целим набелязаните мишени. 

За къде се използва

Основното предназначение на въздушната пушка е за развлечение, за тренировъчни и спортни цели, за обучение, за употреба от начинаещи и от професионалисти. Тъй като не се изисква разрешително за притежаване на пневматичното оръжие, всеки би могъл да се сдобие с такова, стига да има навършени 18 години. И все пак, това че въздушните пушки не попадат под законовите ограничения, боравенето с тях трябва да бъде внимателно и изцяло съобразено със заобикалящата среща. 

Защо да изберем оръжеен магазин Заримекс

Оръжеен магазин Заримекс предлага на всеки един почитател на ловните занимания богат асортимент от пневматични оръжия с най-високо качество. Предлаганите модели на марки като Hatsan, Diana Germany, Ekol и Umarex Germany ще направят хобито Ви още по-вълнуващо, а Вие цялостно ще промените концепцията си за развлекателни дейности, при които се използват подобен вид пособия.

Подобни публикации

Как се пише реферат?

admin

Чатът, на едно момиче, който взриви Фейсбук или падението на едно поколение

admin

Какви са предимствата на кожухотръбните топлообменници

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy