ЛЮБОПИТНО

Какво трябва да знаем при избор на въздушна пушка, съвети от Заримекс

Изборът на мощни въздушни пушки понякога може да бъде и много труден. От оръжеен магазин Заримекс съветват най-напред да се информирате за различните видове, също както и да разберете повече за техните функционални и конструктивни особености. Важно е да се определи и конкретното предназначение на неогнестрелното оръжие, а понятия като “калибър” и “обхват” са от голямо значение при селекцията. 

Как се избира въздушна пушка

Моделите с оптика са по-доброто решение, тъй като видимостта в случая е в пъти по-голяма. Преди да се спрете на някое конкретно предложение, трябва да обърнете внимание и на фактори като мощност, цена, допълнителни екстри и др. Най-важното при подобна покупка е да определите предназначението на пневматичното оръжие, за да направите по-лесен избор. Могат да се използват за самоотбрана, развлекателни и спортни цели, като най-често използваният калибър е 22 и 25. Моделите са най-разнообразни – от скъпи и мощни варианти до бюджетни решения, а боеприпасите, които използват са сачми или т.нар. чашки и метални топчета.

 

Сред най-важните критерии за избор на въздушна пушка са:

  • Видът дивеч, за който ще е предназначена;
  • Калибър;
  • Далекобойност; 
  • Дължина;
  • Дължина на цевта;
  • Тегло;
  • Скорост;
  • Производител; 
  • Цена.

Средството за стрелба трябва най-вече да ни е “по джоба”, за да се решим да инвестираме в него. Марката е също от значение, защото донякъде ни гарантира и безупречната употреба на неогнестрелното оръжие, с което ще целим набелязаните мишени. 

За къде се използва

Основното предназначение на въздушната пушка е за развлечение, за тренировъчни и спортни цели, за обучение, за употреба от начинаещи и от професионалисти. Тъй като не се изисква разрешително за притежаване на пневматичното оръжие, всеки би могъл да се сдобие с такова, стига да има навършени 18 години. И все пак, това че въздушните пушки не попадат под законовите ограничения, боравенето с тях трябва да бъде внимателно и изцяло съобразено със заобикалящата среща. 

Защо да изберем оръжеен магазин Заримекс

Оръжеен магазин Заримекс предлага на всеки един почитател на ловните занимания богат асортимент от пневматични оръжия с най-високо качество. Предлаганите модели на марки като Hatsan, Diana Germany, Ekol и Umarex Germany ще направят хобито Ви още по-вълнуващо, а Вие цялостно ще промените концепцията си за развлекателни дейности, при които се използват подобен вид пособия.

Подобни публикации

Как да подобрите кредитния си рейтинг: За потребители

Димитър

СЪДЕБНО ИСКОВО ПРОИЗВОДСТВО ИЛИ МЕДИАЦИЯ

Димитър

Пилешко с картофки – нереална вкусотия

admin

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy