БЪЛГАРИЯ

Какво ще е времето през ноември?

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а най-високите температури ще са между 23 и 25 градуса. Това съобщи за Радио Стара Загора синоптикът Мариана Попова от Отдела „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 6 и 8 градуса, за високите полета – между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма – между 8 и 10 градуса, а в планинските райони – от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, а снеговалежи, поне през първото десетдневие, не се очакват.

През първото десетдневие на ноември ще бъде по-топло от обичайното. През повечето дни ще е и предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и в планините, и през втората половина от десетдневието, но и тогава вероятността за валежи е малка.

През първата половина от второто десетдневие температурите слабо ще се понижат. Времето ще е спокойно, вероятността за валежи остава малка. В равнинната част от страната сутрин ще има ниска облачност и мъгли, около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и по-топло от обичайното.

През втората половина от второто и в първата половина от третото десетдневие на ноември ще има повече динамика в атмосферата. Времето ще е променливо, ще има и валежи. Температурите ще продължат бавно да се понижават и ще се доближат до обичайните за ноември.

През последните дни от месеца по-голяма е вероятността времето отново да е спокойно и без валежи, с температури близки до средните за периода

Източник: БНР

Подобни публикации

Съдийската колегия на ВСС с призив за отсрочване на дела

Димитър

Пореден скок на новите случаи на коронавирус, 19,3% от тестовете са позитивни

Димитър

Туроператори: Подмяна на закон с подзаконов нормативен акт ощетява туризма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy