ЛЮБОПИТНО

Как да изберем кларинет: ръководство за правилен избор

Първата стъпка е да обърнете внимание на силата на кларинета и чистотата на звука му. Много е важно да се научите да свирите на качествен кларинет. Можете, разбира се, да разчитате на късмет и да отидете до магазина в търсене на най-скъпия музикален инструмент, но този подход не може да се нарече разумен: цената не винаги определя качеството. Въпреки това, спестяването също не си струва.
Представете си, че купувате скъп кларинет и скоро се оказва, че детето ви или вие не искате да продължите да се учите да свирите на този инструмент. В резултат на това никой не се нуждае от скъпа покупка.
Ако сте сигурни, че няма да се откажете от свиренето след няколко седмици и наистина жадувате да овладеете този необичаен музикален инструмент, не се колебайте да отидете до магазина. Преди да купите, не забравяйте да проверите музикалния инструмент.
Когато купувате кларинет за дете, е добре да закупите каишка за него. Децата често не успяват да задържат кларинета, но с каишка няма такива проблеми.
Ако някой, когото познавате, също свири на кларинет, консултирайте се с него относно бъдещата си покупка. Разберете откъде е купил своя кларинет, каква е цената му, попитайте за плюсовете и минусите на конкретен модел.
Ако учите с учител, помолете го да ви придружи до магазина. Един знаещ човек ще може да оцени звука и външния вид на кларинета.
Ако ви предложат много евтин кларинет, помислете преди всичко за неговото качество. Кларнетите се чупят бързо, понякога дори гният.
Проверете дали комплектът съдържа всичко необходимо, за да се грижите за вашия кларинет, включително тампони за почистване. Качествените музикални инструменти обикновено идват с всичко необходимо, за да ги използвате.
Моделите „First Act“ и „Simba“ са нестандартни инструменти. Тези кларинети се износват бързо. Дори след ремонт е просто невъзможно да ги използвате.
Някои модели изискват специални части, които често не се предлагат за продажба. Не забравяйте за разходите за ремонт: когато купувате евтин продукт, най-вероятно ще трябва да инвестирате в ремонта му повече от веднъж.
Всеки кларинет, както евтин, така и скъп, трябва да се проверява систематично. Често децата отказват да продължат да учат на счупен инструмент, казвайки, че свиренето им звучи грозно. Те просто не осъзнават, че проблемът не е в изпълнителя, а в некачествен инструмент.

Източник: https://www.prosound.bg/

Подобни публикации

Шкаф за трапезария от масив – какви са предимствата?

admin

Как да създадете игрище за пейнтбол?

Димитър

Кой е най-добрият начин да се отървете завинаги от мухите?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy