ДОМ

Как да изберем стила на банята?

Изборът на определен стил за дизайна на банята е нещо, което трябва да се направи още преди самият ремонт или строителство. Той може да е съобразен с общия стил на жилището или пък точно обратно – да е напълно различен. Всичко зависи от това какво харесват собствениците и дали желаят да внесат повече оригиналност в декора или предпочитат да заложат „на сигурно“.

И двата варианта си имат своите противници и почитатели. Можем само да кажем, че когато различните стаи от дома са декорирани в различни стилове, визуалният интерес е по-голям и освен това човек има възможност да се почувства по различен начин, разхождайки се из подобно „разностилие“. От друга страна, ако се притеснявате да не изпаднете в крайности, може да заложите на близки помежду си стилове или поне такива, които се съчетават хармонично един с друг. Така например, ако сте привърженици на модерния минимализъм и той е основният стил във вашето жилище, можете да решите банята в Еко стил или Хай Тек, които ще подхождат чудесно на общия декор. Ако си падате по винтидж излъчването, то тогава банята може да бъде декорирана в стил Шаби шик. Примерите са много, но нека да обърнем малко повече внимание на главните особености на най-популярните стилове в декорацията на баня.

Кънтри

За банята в стил Кънтри е характерно използването на дървени подови настилки, както и подобни облицовки за стените и тавана. В момента този стил е на мода, а тенденциите сочат, че скоро няма да излезе извън нея, така че, ако ви допада уютната атмосфера, който Кънтри е в състояние да създаде, не се колебайте. Прозорците са с дървени дограми и най-често украсени с карирани завеси. Ако банята не разполага с прозорец, може да добавите повече топлина, ако изберете разнообразни дървени аксесоари или добавите рафтове, изработени от масивно дърво.

Класически стил

За декорация на банята в стил Класически е необходимо да заложите на спокойни нюанси без ярки цветове. Нека халатите и хавлиите бъдат подбрани в успокояващи тонове. Мебелите в банята, решена в Класически стил са масивни, фокусът е върху голямата и удобна вана.

Хай Тек

Характеризира се с наличието на студени нюанси и точково осветление, което лесно можете да постигнете с помощта на лед лунички. Фитингите и другите аксесоари трябва да са с модерен вид, по възможност изберете луксозен душ панел с множество функции, мебели и други устройства с иновативен дизайн.

Източник: banya-bg.com

 

Подобни публикации

Интелигентни технологии за банята на бъдещето

Димитър

Възможности за отпушване на тоалетна без плунжер

Димитър

Нуждаем ли се от смяна на щрангове

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy