ДОМ ЛЮБОПИТНО

Как да не станете жертва на измама при покупка на луксозни имоти – 4 основни правила

Сделките с недвижими луксозни имоти винаги са свързани с повишени рискове и времеви разходи. Това важи особено за елитните апартаменти, като се има предвид тяхната цена.

Съществуват 2 варианта за покупка на лукс имоти: самостоятелно и с помощта на професионален посредник. Първият метод е рисков и не гарантира желания резултат. Вторият е по-безопасен и ви позволява да разрешите проблема много по-бързо.

Придобиването на луксозни имоти не е лесна процедура. Понякога това е най-важната покупка в живота на човек, така че въпросът за безопасността по този въпрос е изключително актуален. Има много измамници, които искат да спечелят за сметка на някой друг на пазара на лукс имоти.

Спазването на прости правила ще ви помогне да се предпазите от измамници.

Правило 1. Внимателно проучете документите за недвижимия имот
Когато купувате луксозно жилище, не забравяйте да проучите документите за него. Преди всичко проверете дали всички наематели са напуснали апартамента към момента на сделката и дали има други собственици на жилищната площ, които впоследствие ще претендират за дял от нея.

В противен случай сделката просто няма да се осъществи или ще имате дълъг и не винаги успешен съдебен процес.

Правило 2. Изберете надеждна агенция по недвижими имоти
Ако искате успешна покупка, трябва да имате и надежден партньор. Агенция по недвижими имоти, която отдавна се занимава с този бизнес, е най-доброто решение. Така се предпазвате от поемането на излишни рискове, а това е от съществено значение, когато става дума за луксозни имоти за много пари.

Правило 3. Минимизирайте броя на посредниците
Не можете да правите без брокер при покупка / продажба на скъп обект, но в допълнение към тях, десетки други предприемачески фигури ще ви предложат посреднически услуги.

Експертите съветват да откажете ненужна помощ, особено след като квалифицираният агент е в състояние да контролира всички етапи на транзакцията до предаването на ключовете на нови собственици.

Подобни публикации

Кой използва лобни помпи и защо?

Димитър

Как да изберем кларинет: ръководство за правилен избор

Димитър

Какво могат да ни разкажат 10 тона римски гвоздеи

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy