ЛЮБОПИТНО

Как да планирате изплащането на бърз кредит?

Бързи кредити онлайн с месечни вноски са най-предпочитаната форма на финансова помощ. Ако сте се възползвали от тази опция, или планирате да го направите, е необходимо да планирате внимателно, за да не се окажете в порочен кръг, от който няма излизане. В настоящата статия ще ви дадем няколко съвета как да сте сигурни, че ще изплатите бързия си кредит навреме.

Направете списък на всичките си дългове

Преди да измислите стратегия, трябва да можете да видите всичките си дългове на едно място. Вашият списък трябва да включва минималната сума за плащане, лихвения процент и общата сума, която дължите. Този списък трябва да включва и всичките ви дългове, от кредитни карти и лични заеми до студентски заеми, дори вашата ипотека. Ако дължите пари на семейството и приятелите си, трябва също да ги включите в списъка си. Едва след това преминете към някои от следните стъпки.

Заемете на пари от приятели или семейство

Има случаи, в които парите ви трябват толкова спешно, че дори не обмисляте всички варианти. Ако сте били в такава ситуация и вече сте взели бърз кредит онлайн, трябва да помислите как да го изплатите. Получаването на заем от семейството или приятели може да бъде идеално решение, ако сте в затруднено положение.  Ако вземете назаем от приятел, важно е да разберете, че той може да не иска да върне парите. Най-добрият начин да се справите с това е да общувате открито. Те може да са в състояние да ви дадат повече време да подредите нещата. Ако не можете, помислете за други опции.

Увеличете доходите си и вложете всички допълнителни пари към заема

Чудесен начин да съкратите живота на заема си е да работите върху печеленето на повече пари с намерението да правите допълнителни плащания по заема си. Обмислете да продавате неща различни неща в онлайн магазини, да намалите импулсивните си покупки или временно да намерите допълнителна работа. Бъдете много дисциплинирани и отделяйте допълнителните пари, или директно ги внасяйте при кредитора.

Плащайте по-често

Бързите кредити онлайн с месечни вноски могат да бъдат изплатени по-бързо и по-лесно, ако промените времето на плащане, и го правите на всеки две седмици. Така ще плащате два пъти месечно по-малки суми, което може да ви помогне да сте по-организирани, а също и да успявате да внесете малко повече пари.

Закръглете месечните си плащания

В зависимост от отпуснатата сума и срока на заема, месечната вноска може да бъде на най-разнообразна стойност. Отлична идея е да закръгляте дължимата сума. Например, ако вноската е 131.50 лв., може да внесете 150 лв. Разликата е твърде малка, за да направи осезаема пробив в бюджета ви, но достатъчно голяма, за да съкрати няколко месеца от живота на вашия заем и да ви спести значителна сума от лихви.

Подобни публикации

Разликата между първата и последната бременност

Димитър

Избор на детски рокли – най-важните неща

admin

Какво представлява услугата складиране на стоки?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy