ЛЮБОПИТНО

Как да подобрите кредитния си рейтинг: За потребители

Какво е добър кредитен рейтинг?

Добрият кредитен рейтинг е точно това: добър. Но какво точно означава това? Вашият кредитен рейтинг се основава на три основни фактора:

– Вашата кредитна история: Колко сте взели назаем, за какъв период от време и какъв е характерът на заемите.

– Размерът на дълга Ви: Сумата, която дължите, лихвеният процент, който плащате, и колко време ще Ви отнеме да го изплатите.

– Текущо използване на кредитите: Част от наличния ви кредит, която сте използвали в момента, включително сумата, която сте взели назаем, и сумата, която дължите.

Как да подобрите кредитния си рейтинг

Дори и с добър кредитен рейтинг е възможно да повишите кредитния си рейтинг с течение на времето. Това може да улесни получаването на заем или кандидатстването за кредитна карта, а също така може да ви спести пари с течение на времето. Ето кои са основните начини да подобрите кредитния си рейтинг:

– Извършвайте навременни плащания

– Плащайте сметките си в срок, дори и да ви е трудно да намерите пари. Забавените плащания не вредят на кредитния ви рейтинг, стига да ги изплатите скоро. Но ако изобщо не платите някоя сметка, може да навредите на кредитния си рейтинг.

– Не правете многократни закъснели плащания

– Еднократното закъснение не помага на кредитния ви рейтинг. Ако закъснеете с няколко седмици, кредитният ви рейтинг може да се влоши. Ако обаче плащате със закъснение многократно, кредитният ви рейтинг ще спадне значително.

Какво можете да направите, за да повишите кредитния си рейтинг

Има много неща, които можете да направите, за да подобрите кредитния си рейтинг. Извършвайте навременни плащания, плащайте повече от минималната сума и нямайте твърде много сметки.

Добрият кредитен рейтинг може да ви помогне да получите по-добри лихви по заеми, включително ипотечни кредити. Той може също така да ви помогне да получите по-добри застрахователни тарифи и да се класирате за по-добри условия по кредитни карти. Кредитополучателите, които имат добър кредитен рейтинг, могат също така да вземат жилищни кредити или да рефинансират ипотеките си. Добрият кредитен рейтинг може също така да улесни кандидатстването за други важни финансови продукти, като застрахователно покритие или услуги за финансово планиране.

Източник: zalojni-kashti.com

Подобни публикации

Къде да потърсим качествен ремонт на перални?

Димитър

Кой използва лобни помпи и защо?

Димитър

Съвети и избор на дограма

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy