ДОМ

Как да се грижим правилно за завивките и възглавниците?

Правила за грижи за олекотени завивки с естествен или силиконов пух

Когато перете олекотени завивки, не използвайте никакви продукти, съдържащи белина, тъй като това може да се отрази пагубно върху естествените материали и да разруши защитното им покритие.

Ако се изисква пълно изпиране на олекотената завивка, но петното не се отстрани, препоръчваме ви професионално пране. Моля, обърнете внимание, прането на ръка не се препоръчва. Завивката ще стане тежка и може да се деформира. Където е възможно, избягвайте почистването и прането, тъй като това има пагубен ефект върху луксозните продукти и животът на завивката ви се съкращава всеки път, когато се извършват тези процеси. Общото ежедневно разтърсване на завивката и редовното проветряване са  необходими, за да поддържате завивката си в най-добрия вид при нормални обстоятелства.

Ако се случи така, че върху завивката ви се образува петно, не я оставяйте в коша за пране и не чакайте. Петното може да бъде почистено с помощта на мек прах за пране. След изпиране изплакнете добре мястото и подсушете старателно. За да се ускори процесът на сушене, сешоар може да се използва за топло нагряване (ни никога горещо). Това ще създаде движение на въздуха и ще помогне изпраното място да изсъхне по-бързо.

 

Правила за грижи за луксозни възглавници

Независимо дали пълнежът на възглавницата е чист пух и пера или силиконов пълнеж, препоръчително е да използвате калъфка за възглавница, за да защитите и запазите свежия и чист външен вид на възглавницата си. Имайте предвид, че синтетичните калъфки за възглавници могат да намалят ползите и ефектите от естествения пълнеж.

Редовното потупване с ръка ще помогне за преразпределението на пълнежа. Използването на калъфки от дишащи, естествени тъкани ще осигури добрата циркулацията на въздуха. Тя ще помогне да се предотврати образуването на бучки и празни зони в пълнежа, както и да се увеличи дълголетието на възглавницата ви.

Почистването, ако е необходимо, трябва да се извършва с автоматична перална машина. Ако се появи петно, което не може да се отстрани, може да я дадете на професионалист. Почистването на петна може да се постигне у дома с помощта на мек, небиологичен прах за пране. Моля, не използвайте белина или нормални битови препарати, съдържащи белина или избелващи агенти.

Сушилнята трябва да бъде настроена  на ниска температура в сушилня. Прането на възглавницата, подобно на прането на олекотени завивки трябва да се предприема само когато е необходимо. Уверете се, че възглавницата е напълно изсъхнала преди да я поставите във вашия шкаф за съхранение, защото влагата може да повлияе неблагоприятно.

Уверете се, че имате достатъчно завивки и възглавници, защото целия процес по освежаване и пълно изсъхване ще отнеме няколко дни.

 

Подобни публикации

Как да обзаведем дома си модерно?

Димитър

Разкрасете банята си: Идеи за цветни акценти

Димитър

Как да изберем правилните цветове за банята си

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy