ЛЮБОПИТНО

Как да се справите с любопитните съседи?

Съседи, които не уважaват личното пространство, са често срещан проблем. Те искат да знаят всичко, намесват се в чуждите животи и просто не ви оставят на спокойствие. Пердета, щори, търсене на най-изгодната за оградна мрежа цена, забележки и други – има начин да се справите с тях, така че не се отчайвате.

Вижте тези съвети.

Инсталирайте добра система за сигурност

Ако все още нямате добра система за сигурност, трябва да я получите (независимо дали имате досадни, любопитни съседи или не). Сигурността на дома е изключително важен въпрос.

Вашият дом трябва да е мястото, където се чувствате най-сигурни. Дори и да не вярвате, че някога ще се случи престъпление и влизане с взлом на вас и вашия дом, е много по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате по-късно. Налични са много видове домашни алармени системи, които също са доста лесни за инсталиране.

Освен ако съседите ви не са супер любопитни, те вероятно няма да дойдат във вашия имот. Наличието на някои прожектори с активиращо се движение (или дори пръскачки) със сигурност ще ги респектира.

Инвестирайте в добри завеси

Друг начин за справяне с любопитни съседи е да инвестирате в добри завеси. Оставянето на цялата тази прекрасна естествена светлина да влиза във вашия дом може да бъде прекрасно нещо… докато не остави вътрешността на дома ви отворена за обществена консумация от твърде любопитните ви съседи.

Ето защо е добра идея да закупите някои качествени завеси, препоръчват от Skyprotect.bg. Можете да си купите пердета, които са достатъчно плътни, за да скрият личния ви живот от съседите ви, но такива, които са достатъчно леки, за да позволят навлизането на добро количество естествена светлина, когато имате нужда от това.

Засадете малко храсти

Ако мразите чувството, когато завесите ви са спуснати и ви сполетяват клаустрофобични мисли, тогава можете да опитате различен метод – този път извън дома си. Нова жива ограда или храст може да е точно това, от което се нуждаете, за да скриете дома си от съседите, да ви позволи да държите завесите отворени и да добавите малко красива зеленина към предния си двор.

Това си е победа отвсякъде!

Говорете със съседите си

Понякога обаче можете да останете с погрешно впечатление. Може би се чувствате така, сякаш съседите ви от другата страна на улицата са невероятно любопитни, а да се окаже, че са самотни или всъщност не са ви шпионирали, а вместо това са блуждаели с поглед навън, потънали в мисли. Има толкова много различни възможности и потенциални обяснения за човешкото поведение все пак!

Вместо веднага да мислите най-лошото за съседите си, винаги можете да говорите с тях за техните притеснения и да получите тяхното мнение. Не е нужно да ги обвинявате – просто задавайте въпроси и давайте предложения. Кой знае? Може дори да си намерите нови приятели!

Не отговаряйте на лични въпроси

Може би вашите съседи не прекарват много време, взирайки се в къщата ви и в това, което правите, но вместо това сякаш се нахвърлят върху вас всеки път, когато излизате навън, атакувайки ви с толкова много въпроси, че не знаете как да реагирате. Не е нужно да търпите това!

Има няколко различни начина да излезете от разговорите за най-личните моменти от живота си, ако наистина не искате да ги коментирате. Като начало, можете просто да кажете „довиждане“ и да си тръгнете, преди другите да имат възможност да кажат нещо допълнително. Друг вариант е да дадете неясен отговор на прекалените им въпроси или да ги питате същите неща с доза ирония. Така ще дадете ясен индиректен знак, че тази ситуация не ви е приятна и предпочитате да я избегнете.

Надяваме се всички тези съвети да ви бъдат полезни!

Подобни публикации

Идеи за подаръци за имен ден

Димитър

Експерт: Съкровище за $2 млрд. лежи край бреговете ни на дъното на Черно море

admin

Как да се подготвим за регистриране на фирма

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy