ОБЩЕСТВО

Как да си търся работа в интернет

Интернет се превърна в основен източник за търсене на работа . Това е най-простият и бърз инструмент за достъп до множество предложения за работа, независимо дали чрез портали за работа, социални мрежи, уебсайтове на компании или публични машини за търсене на работа.

Търсенето на работа в Интернет обаче изисква постоянство и най-вече стартиране на поредица от действия и ресурси, така че търсенето да е ефективно.

Бъдете ясни за вашата професионална цел и я покажете

Първият ключов аспект при търсенето на работа е да сте наясно с вида работа, която ви интересува . Като цяло хората търсят работа според образованието и интересите си. Когато сте наясно с вашата професионална цел , можете да потърсите оферти, свързани с вашата цел в специализирани портали, да направите целта си известна на възможните специалисти по подбор на персонал и/или компании и да я покажете в социалните мрежи.

Грижете се за личната си марка

Не забравяйте, че всичко, което се публикува в Интернет, е достъпно за всеки. Потърсете името си и вижте какво се появява; това ще направят вашите бъдещи рекрутери.

Ако нямате присъствие в интернет или присъствието ви е свързано с теми, които бихте предпочели да оставите извън професионалния си профил, създайте блог, направете лична страница или увеличете активността си в професионалните социални мрежи, за да подсилите личния си марка.

Планиране 

Разработването на план за действие е от ключово значение за ефективното провеждане на търсенето на работа. Започнете с определяне на вашите цели и действия за постигането им. Например цел може да бъде да се регистрирате за определен брой оферти и действията за постигането й може да са да се консултирате с различни портали и да създадете автобиография според всяка оферта.

Също така наличието на фиксиран график, посветен изключително на търсенето на работа онлайн и следенето на процеса на търсене ще ви помогне да създадете рутина и да се организирате.

Разнообразете търсенето си

Използвайте различни канали за търсене на работа, за да получите достъп до повече възможности за работа. Можете да проверите офертите, публикувани в  социалните мрежи, общи и специфични портали за работа или обществени машини за търсене на работа, наред с други.

Не се съсредоточавайте върху търсенето на работа в един канал, тъй като не всички предложения за работа преминават през едни и същи канали. Ако разнообразите търсенето си, ще можете да намерите по-голям брой предложения.

Бъдете последователни

Важно е търсенето на работа да се разбира като работа сама по себе си. С други думи, търсенето на работа си е работа. Това означава, че изисква постоянство, търпение и отношение.

Интернет е мрежа, в която информацията се движи много бързо. Ако наистина искате да си намерите работа онлайн, не можете да се свързвате веднъж седмично и да виждате какво има, трябва да сте постоянно свързани и наясно с всички новини , така че да бъде публикувана оферта за работа, която ви интересува, Бъдете един от първи подадете молбата си.

Лесен начин да бъдете информирани е като се абонирате за известията, предлагани от различните портали за работа. Така автоматично ще можете да получавате новите оферти за работа, които се публикуват.

Подобни публикации

Какви болнични ще се издават на родителите на карантинираните ученици?

Димитър

БОГАТИТЕ УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ НАПУСКАТ ВКУПОМ ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ…

admin

Европейски леви политици винят и двете страни за войната в Украйна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy