БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Как празнуват Коледа медици в Русе

Ако тази година посрещаме Рождество Христово у дома, само в тесен семеен кръг, то медицинските екипи в болниците са на работа.

Как лекарите в болница „Канев“ в Русе празнуват разказва в репортажа си кореспондентът на БНР Ася Пенчева.

Единственото, по което може да се различи делничният ден от празника, са поздравите и благопожеланията между колеги, лекари, сестри и санитари. Един от дежурните лекари е д-р Павлина Николова, анестезиолог-реаниматор в интензивното отделение, където се лекуват най-тежките случаи на Covid-19 в болницата.

„Напълно нормален и обичаен работен ден…Тази Коледа е различна с пандемията край нас и с вируса, който е навсякъде. Надеждата ни са ваксините, които чакаме на 27-и (декември). Всяко нещо има край, надяваме се и пандемията също…Пожелавам си за Коледа това, което установих в изтичащата година, че е най-ценно и не се купува с пари – здраве“.

Пандемията ни даде възможност да постоим повече време у дома и да подредим отново важните неща за всеки един от нас, казват още лекарите. И се надяват, че новата ни чувствителност няма да се изгуби със спомена за коварния вирус.

Източник: БНР

Подобни публикации

К. Петков: На едни избори ни трябва мнозинство, за да имаме подкрепа по важните въпроси

Димитър

Просветният министър предлага ваканция от 31 януари до 6 февруари

Димитър

Covid-19 нанася повече поражения, отколкото са видимите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy