ЛЮБОПИТНО

Как работят печелившите линии при слотовете

Понятието „линии на изплащане“ може да е неясно за тези, които нямат опит с игралните автомати, особено при съвременните машини, при които моделите могат да се движат в различни посоки. Идеята за линия на изплащане съществува още от времето на първите слот машини, но оттогава тя се е променила.

Нека първо да определим какво представлява печелившата линия като цяло. Когато символите, които водят до печалби, се появят на последователни места на печеливша линия, която обхваща няколко барабана, играчът получава компенсация в съответствие с опциите на таблицата с печалби.

За да се определи дали едно завъртане е печелившо или губещо, преди имаше само една линия на печалбата, която минаваше хоризонтално през средата на всеки барабан на слот машина. Още в ранните игри можеше да се вижда зоната над и под линията на печалбата, което даваше възможност за показване на близки пропуски и други събития.

С развитието на слот машините сценариите с три и пет печеливши линии започват да бъдат възможни на едни и същи слотове с три барабана, като три печеливши линии са разположени напречно на мястото, където преди това е имало пространство над и под, само за да се покаже, а две диагонални печеливши линии допълват комплекта на играта с пет линии. Започнаха да се появяват и игри с 9 линии, макар и по-рядко.

Още повече линии можеха да се видят в игрите с пет барабана, но те не бяха толкова популярни, колкото техните аналози с три барабана.

Популярността на слотовете с пет барабана и възможността за повече печеливши линии нарасна с въвеждането на видео машините с барабани, които бяха компютъризирани. Много по-често се срещаха игри с 15, 20 или 40 печеливши линии, а с напредването на игрите вече се предлагат и игри със 100 печеливши линии.

Някои игри използват формат с всички възможни печалби вместо всички линии на изплащане. Той ще изплати печалба, ако съвпадащият символ се появи на съседни печеливши линии. Когато на барабана има няколко символа, печалбата се разделя на няколко печалби, по една за всеки символ.

Следователно печелившата линия определя кога получавате печалба и кога не. Можете да изберете с колко печеливши линии искате да играете в много игри (но не във всички) и като цяло плащате най-малко по един кредит на печеливша линия (има няколко изключения, при които можете да получите две печеливши линии за един кредит).

В крайна сметка това определя размера на залога и печалбите въз основа на резултатите от завъртането. Това е проста идея, но тя е от съществено значение за това как работят слотовете и как се играят.

Как да сметнем печалбата от линиите

Броят на уникалните комбинации от символи на дадена игра с 20 linii ротативки, като например комплект от 5х3 барабана, се умножава по общия брой начини, по които може да се падне дадена комбинация от символи (в този случай 3x3x3x3x3=243 начина), когато видите начини, като например 243 начина за печалба. Това е известно още като All Ways Pays.

Вместо да се изисква завършване на определена линия, можете да получите печалби, ако даден символ се появи на достатъчно съседни барабани, започвайки от най-левия барабан, за да се изпълнят изискванията на таблицата с печалби (3 в ред, 4 в ред и т.н.). Печалбите се умножават, ако на един барабан се появят няколко символа, тъй като те са го направили по различни „начини“.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Подобни публикации

Какви са тенденциите при дамските якета

admin

Какво трябва да знаем при избор на въздушна пушка, съвети от Заримекс

admin

Рафтинг за начинаещи: какво наистина трябва да знаете

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy