БЪЛГАРИЯ

Кампания във Варна за деца от наводнените села в Карловско

Националното сдружение на сираците в България организира дарителска кампания за 130 деца от наводнените села в Карловско – Богдан, Каравелово и Войнягово, подкрепена от Община Варна.

От 12-ти до 14 септември, включително, в часовете от 9 до 17 часа всеки гражданин или фирма може да достави учебни пособия (тетрадки, нови раници, блокове за рисуване, химикали, моливи, пергели, боички, четки и др., без учебници) във фоайето на Община Варна, до информационния център.

За предоставените учебни пособия всеки дарител ще получи приемо-предавателен протокол, заяви Слави Михайлов, председател на НССБ.

Кампанията е част от традиционната годишна инициатива на сдружението „Отново на училище“, която има за цел да върне със самочувствие децата в клас и с необходимите за всеки ученик учебни пособия.

Като хора, които знаят какво означава да бъдеш без дом и покъщнина, не можем да останем безразлични към децата от наводнените села. Надяваме се, че с този жест ще намалим стреса, причинен им от водната стихия, коментира Слави Михайлов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ваксинират учителите от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора

Димитър

Иван Гешев предлага сформирането на Национално междуведомствено звено във връзка с изборите

Димитър

Здравният министър: Маските стават задължителни и на открито

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy