СВЯТ

Канада одобри Covid ваксината на Johnson & Johnson

Канада одобри използването ваксината срещу коронавируса на компанията Johnson & Johnson (Джонсън енд Джонсън). В северноамериканската страна вече се извършват имунизации с познатите и в Европа средства на Пфайзер, Модерна и АстраЗенека, но тази на Джонсън енд Джонсън е първата, която изисква само една ваксинационна доза. Тя вече беше одобрена и в Съединените щати.

Преди дни Европейската агенция по лекарствата обяви, че ще решава за използването на ваксината на „Янсен“ – европейското подразделение на Джонсън енд Джонсън, на 11 март.

В Канада се надяват позволението да ускори темповете на ваксинация, тъй като до момента страната е имунизирала около 4 процента от населението си с една доза. Поръчаните от Джонсън енд Джонсън количества са 38 милиона дози.

Според данни, публикувани от самата компания, ваксината има 66 процентова ефективност при предотвратяване на средни до сериозни случаи на Ковид-19 и 100 процентова в предотвратяване на болничен престой или смърт, причинени от заболяването.

Източник: БНР

Подобни публикации

ЕС и САЩ изразиха готовност за допълнителни санкции срещу Русия и Беларус

Димитър

Принц Чарлз: Баща ми ще липсва много на мен и на семейството

Димитър

Европейски съвет днес и утре в Брюксел

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy