БЪЛГАРИЯ

„Капачки за бъдеще“ с кампания във Видин

На 29 април, във Видин ще бъде организиран временен пункт за предаване на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Осигурен е транспорт и събраното количество ще бъде предадено за рециклиране, каза Дияна Ангелова, която е сред организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“ във Видин. Временният пункт ще е на паркинга на улица „Любен Каравелов“ 29 в града от 9:00 до 14:00 часа.

„Всеки, който иска, може да се включи с помощ. Може просто да си донесе капачките, да се видим, да поговорим. Организацията е същата, както за предишната кампания. Очакваме да съберем около два тона капачки. Нуждаем се от помощ единствено за товаренето на камиона. Имаме подсигурен превоз. Говорили сме също с рециклатор, който ще ни вземе капачките. За сортиране ни трябват хора, специално за кенчетата.“

Кампанията „Капачки за бъдеще“ през април се провежда в 25 града в страната. Средствата от предадените за рециклиране пластмасови капачки ще са за пета детска линейка. Досега кампанията е помогнала за осигуряването на четири неонатологични линейки за болници в страната. На 30 април капачки ще се събират във Враца пред стадион „Христо Ботев“ от 10:00 до 14:00 часа.

Капачки и кенчета ще се събират днес и в Русе, Шумен, Велинград и Търговище. А утре във Враца – пред стадион „Христо Ботев“ от 10:00 до 14:00 часа.

Източник: БНР

 

Подобни публикации

Кирил Петков: 1 март е най-ранната дата, на която може да се прекрати дерогацията

Димитър

Тържества за Съединението на България

Димитър

КТ „Подкрепа“ със становище за бюджета, зове за данъчни промени

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy