БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Карадайъ за подкрепа на бъдещ кабинет: Не противоречи на законите на физиката

Мустафа Карадайъ допусна, че ДПС може да подкрепи бъдещото правителство, като отбеляза, че това „не противоречи на законите на физиката

Държавата има нужда от стабилност, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента, които предхождат връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

Според Карадайъ българските граждани очакват от Народното събрание и от бъдещото правителство преодоляване на кризите, решаване на проблемите, повишаване на доходите и най-вече – стабилност.

Запитан дали има вероятност да подкрепи бъдещото правителство, лидерът на ДПС посочи:

„Аз мисля, че не противоречи на законите на физиката – ние не сме участвали в разговори, тепърва ще видим какво ще предлагат като програма, и второто, което е – не по-маловажен е и персоналният състав на правителството. През медиите виждаме различни коментари, много различни имена чухме, които и се включваха изключваха. Нека да видим, да предложат….“

Политическата криза е факт, заяви лидерът на ДПС в началото на срещата с президента в рамките на консултациите преди връчването на мандат за съставяне на кабинет:

„Въпросът е как преодоляваме политическата криза. Минаха трети избори с много големи надежди и очаквания от страна на избирателите. Страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи, пред които сме изправени“, посочи Карадайъ.

Според ДПС преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти, и диалог между институциите, отбеляза още Карадайъ.

Попитан дали ДПС подкрепя идеята за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, Карадайъ отговори, че за персоналния състав на различните органи отговорност носят компетентните институции:

„Народното събрание нито назначава, нито уволнява в съдебната система“, каза Карадайъ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 100 ваксини са приложени на деца и младежи от 12 до 18 години в област Сливен

Димитър

Бързите антигенни тестове се приравняват към PCR тестовете

Димитър

Работниците от „Автомагистрали Черно море“ излизат на нов протест

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy