БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Карловци честват 186 години от рождението на Васил Левски

В Карлово, тържествата по повод 186 годишнина от рождението на Васил Левски започнаха сутринта с литургия в храма „Свети Николай“. Венци и цветя бяха поднесени на гроба на майката на Апостола – Гина Кунчева.

На площад „Васил Левски“ бяха издигнати знамената на България и на Карлово и беше отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. Посрещнати бяха и  участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски“.

В продължение на няколко дни над 200 души заедно вървяха по стъпките на героя събудил у българите мечтата за свобода . В9 лъча те изминаха планината и бяха посрещнати на площада, на който се извисява паметника на Васил Левски.

Участниците в похода бяха поздравени от кмета на Карлово  Емил Кабаиванов. „Признателност – това е думата , с която посрещаме походниците“, подчерта той.

Втози час /12.00/ в Националния музей се връчват тазгодишните награди на фондация „Васил Левски“ и комитет „Васил Левски“.

По традиция вечерта след като бъде изнесено с войнски почести знамето на Карловския революционен комитет на площада ще се състои тържествения митинг – заря. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада и ще произнесе слово.

Източник: БНР

Подобни публикации

Отбелязваме деня на загиналите и пострадалите при трудови злополуки

Димитър

Румен Радев поздрави президента на Гърция за националния празник

Димитър

Италия и Англия ще определят новия европейски шампион

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy