БЪЛГАРИЯ

КЕВР решава за цената, по която ще се продава природния газ през януари

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) трябва да вземе решение за цената, по която ще се продава природния газ през този месец. Предложението е за поевтиняване от около 7 на сто, но в него не е отразено движението на цените на синьото гориво на борсите през последните 10 дни. Изменение е възможно и заради това, че в заявката не са заложени  количествата газ, които се окачва да внесем от Азербайджан. Това стана ясно по време на последното обществено обсъждане от разговора между Иван Иванов от „Булгаргаз“ и председателя на регулатора Иван Иванов:

„Вече има официална информация, че започват доставки на азербайджански газ към България през интерконектора между България и Гърция. След като досега не е отразено участие на такъв газ в общите количества, ще има ли някаква корекция във вашето заявление, което да отрази това, че през януари ще бъдат доставени количества азербайджански газ“, заяви председателя на КЕВР.

„Ще бъдат отразени всички изменения към този момент, в това число и по отношение на наши клиенти, тъй като вече има такива“, обяви Иванов от „Булгаргаз“.

„Булгаргаз“ ще внесе актуализираното ценово заявление днес преди обяд, а енергийният регулатор ще вземе окончателно решение този следобед.

Източник: БНР

Подобни публикации

1029 нови случая на Covid-19 у нас при 10 774 теста

Димитър

Ваксинират учители и непедагогически персонал в Кюстендилско

Димитър

Дони затвори устите хейтърите си: Вече приличам на 90-годишен и ще отлетя към вечните ловни полета

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy