СВЯТ

Кипър с допълнителни инвестиции в здравния сектор

Кипър обяви допълнителни инвестиции в здравния сектор. В страната вече са ваксинирани 55% от населението.

Здравният сектор на Кипър е в радикално преструктуриране, за да се осигури още по-ефективна и модерна здравна система и да се подобри качеството на услугите, съобщи здравният министър Константинос Йоану.

Почти 75 млн. евро европейски средства чрез Националния план за възстановяване и устойчивост ще бъдат инвестирани в проекти за модернизация. Един от най-големите – на стойност близо 24 млн. евро, е за укрепване на специализираната детска болница на страната в Никозия.

Разходите в здравноосигурителната система ще се увеличат през тази година с 60% в сравнение с миналата, достигайки над 1.250 млрд. евро, посочи министърът.

Кипър все повече се доближава и до целта си до края на юни 65% от населението да е ваксинирано. Досега вече над 55% от хората са получили първата доза, а повече от 35% са напълно ваксинирани с двете дози. И по двата показателя страната е над средното за Евросъюза.

Ваксинираните с двете дози български туристи и гости влизат в Кипър със сертификата си за ваксинация. От неваксинираните се изисква да представят отрицателен PCR-тест, направен 72 часа преди полета.

Източник: БНР

Подобни публикации

Орбан настоява върховенството на закона да бъде отделно от бюджета на ЕС

Димитър

СЗО отчете лек спад в новозаразените и смъртните случаи от Covid-19 в света

Димитър

Пострадали полицаи и арестувани демонстранти след сблъсъци в Атина и Солун

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy