БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Кирил Петков: Вземаме мерки за подсигуряване на продоволствието на България

На днешното си заседание правителството приема решението за отпускането на средства за купуване от страна на държавата на зърнени култури, с които да се подсигури държавният резерв.

В края на миналата седмица и след среща със зърнопроизводители стана ясно, че държавата се готви да изкупи зърно, а днес ще станат ясни и подробностите.

Премиерът анонсира: „Допълнителните средства за купуване на зърнени култури, така че да подсигурим продоволствието на България до 2023 г., за да може да сме сигурни, че независимо от какъв сценарий, хлябът на българина ще бъде на масата“.

Също днес кабинетът приема и Европейската директива за временна закрила, която да улесни бягащите от войната украинци. Ще се гласува и схемата за подпомагане при настаняването и изхранването на бежанците у нас.

„Помощта от 40 лв. на всеки украински гражданин, който търси закрила в България на ден, за да сме сигурни, че можем да направим условията за тези бежанци добри и едновременно с това, да работим заедно всички институции, за да можем да ги включим като част от българското общество и включително да им намерим в много къс срок работа“, каза в началото на правителственото заседание Кирил Петков.

Източник: БНР

Подобни публикации

1800 са новите случаи на коронавирус у нас при 13 026 теста

Димитър

Иван Шишков: Газовата връзка Гърция – България ще се ползва с най-големи привилегии в цялата държава

Димитър

Тръмп обяви извънредно положение във Вашингтон

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy