БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Кирил Петков: Допуснах комуникационна грешка, диалогът продължава

Видя се, че работата по въпроса с изгонените руски дипломати не се води отскоро, а е започнала още през март – има доклади, след това 3 доклада от ДАНС, след това Съветът за сигурност с всички служби, заяви премиерът в оставка Кирил Петков днес в кулоарите на Народното събрание след преговори с парламентарната група на БСП.
Цялата институционална машина е работила по този въпрос от дълго време. Но допуснах комуникационна грешка, призна още Кирил Петков, според когото е трябвало новината за експулсирането да бъде съобщена от отговорните институции, а не от него.

„Диалогът продължава. Важните теми остават на заден план. Важното е какво се случва с цените, с плана за възстановяване, с антикорупционните закони… Въпросът е да избегнем кризисна точка, която не е от чак такова голямо значение… Остават 43 служители в руското посолство, малко страни в Европа са с толкова“, посочи Петков.

„Аз мисля, че диалогът с БСП продължава“, каза още премиерът в оставка.

Той допълни, че не взима сам решения и днес ще има заседание на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“:
„Аз мисля, че диалогът продължава, защото основната ценност на държавата и основните рискове пред нас са много по-големи, отколкото кои институции колко време и какво участие са взели в това едно решение, което между другото на базата на всички доклади, които и вчера се споменаха, няма, няма според мен правителство при такава информация да вземе друго решение“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Литийно шествие в Пловдив в навечерието на празника на Св. Марина

Димитър

Томболата на здравното министерство не увеличава интереса към ваксините

Димитър

Тази вечер пред МС е организиран протест на гражданско движение БОЕЦ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy