БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Кирил Петков призова бизнеса да въведе зелени сертификати

Премиерът Кирил Петков призова бизнеса за съдействие в постигането на по-висок процент на ваксинация срещу Covid-19. По време на първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, известна като „Българския Давос“, Петков съобщи, че зеленият сертификат става задължителен за Министерския съвет и призова бизнеса също да го въведе.

Първата заявка новия премиер продължава обявените намерения за повишаване нивото на ваксинация на населението и постепенно предотвратяване на практиките за ограничаване на бизнесите.

„Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците са ни болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме! Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация! Моята първа заповед днес ще бъде всеки в МС да влиза със зелен сертификат. И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да ни бъде отворен, ако искаме децата ни да ходят на училище, ако искаме болниците да не са ни пълни“, заяви Кирил Петков.

Според премиера Петков България има всички предпоставки да бъде просперираща държава. Това, което до момента ни е пречело, е толерантността към корупцията:

„Бизнес лидерите трябва да работят с младите учени, да създават добавена стойност, тази добавена стойност да създава данъчни приходи, които да идват в държавата и ние, политиците, имаме само две задачи – тези пари да не отиват в погрешни посоки, не трябва да отидат в ничий джоб. Второто нещо е, когато ги харчим, да сме сигурни, че те се инвестират в България, те не са просто похарчени“.

Организатори на събитието са Дигиталната национална коалиция и фондация „Уебит“.
Технологии, предприемачество, образование, финанси, здравеопазване са темите на форума в София, наречен „Българския Давос”.
Това е първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, на която присъства Кирил Петков като премиер.

Организатори са Дигиталната национална коалиция и фондация „Уебит“.

Според предварителната програма участие във форума ще имат министърът на образованието Николай Денков, министърът на екологията Борислав Сандов и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Източник: БНР

Подобни публикации

Изследват за коронавирус учителите и персонала на училищата в Старозагорска област

Димитър

Филип Каймакчиев ще е „бандит“ в новата си кратка програма

Димитър

Мирослав Ангелов поведе на рали България

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy