БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Кислородни концентратори в Областната болница в Ямбол

Апарати за концентрирано подаване на кислород предостави Здравното министерство на Областната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. За лечебните заведния в страната са осигурени 460 апарата, съобщи зам.-министър Слави Пачалов.

Ямболската болница е сред първите в страната, на която се доставят два от кислородните концентратори, поясни зам. Министър Пачалов.

„Подава кислород, не от кислородна бутилка, а от този апарат, което осигурява, първо, една мобилност, второ, безопасност и, на трето място, ако има увеличено потребление на кислород, позволява той да получава кислород от атмосферата и по–рядко да се сменят кислородните бутилки.

Продължава тенденцията в лечебното заведение да се настаняват по- малко заболели от Коронавирус, уточни директорът на болницата д-р Димитър Рунков.

„Около 6-7 са средно са болните, рапортите, които дават във всяко едно от отделенията. Определено има спад и в тежките случаи. В Covid-реанимация имаме средно човек, човек и половина на седмица$.

В началото на януари дарители осигуриха още два кислородни концентратора, като единият ще може да се използва и в линейките на спешната помощ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Изписват от болница 18-годишното момиче, засегнато от мълния в Приморско

Димитър

Проверяват Столична община за неправомерно харчене на средства

Димитър

И преболедували Covid-19 трябва да се ваксинират

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy