БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Кислородни концентратори в Областната болница в Ямбол

Апарати за концентрирано подаване на кислород предостави Здравното министерство на Областната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. За лечебните заведния в страната са осигурени 460 апарата, съобщи зам.-министър Слави Пачалов.

Ямболската болница е сред първите в страната, на която се доставят два от кислородните концентратори, поясни зам. Министър Пачалов.

„Подава кислород, не от кислородна бутилка, а от този апарат, което осигурява, първо, една мобилност, второ, безопасност и, на трето място, ако има увеличено потребление на кислород, позволява той да получава кислород от атмосферата и по–рядко да се сменят кислородните бутилки.

Продължава тенденцията в лечебното заведение да се настаняват по- малко заболели от Коронавирус, уточни директорът на болницата д-р Димитър Рунков.

„Около 6-7 са средно са болните, рапортите, които дават във всяко едно от отделенията. Определено има спад и в тежките случаи. В Covid-реанимация имаме средно човек, човек и половина на седмица$.

В началото на януари дарители осигуриха още два кислородни концентратора, като единият ще може да се използва и в линейките на спешната помощ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Д-р Николай Брънзалов: Вече имам интерес от пациенти, които искат да бъдат ваксинирани

Димитър

Влакът „Свързана Европа“ преминава през България

Димитър

Трифонов предлага вдигане на блокадата върху преговорите за еврочленство на РСМ при две условия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy