СВЯТ

Китай отбелязва 100 г. от основаването на компартията

В Китай започнаха тържествата по случай 100-годишнината от основаването на управляващата комунистическа партия. Модернизирането на армията беше сред акцентите в речта на лидера Си Цзинпин.

В реч от площад „Тянанмън“ Си Цзинпин, който е начело на партията и държавата подчерта икономическия ръст на Китай и постигането на важна цел:

„Умерено проспериращо общество и историческо разрешаване на проблема с крайната бедност. Китайският народ не само умее да унищожава стария свят, но и успя да създаде един нов свят. Само социализмът може да спаси Китай“, изтъкна Си Цзинпин, определян като най-влиятелния китайски лидер след Мао Дзедун, до чийто портрет приветства пътя на народа си от колониалното унижение до статута на велика сила.

„Силната държава трябва да има силна армия, само мощни въоръжени сили са в състояние да гарантират националната сигурност“, каза още Си Цзинпин.

Изтъкна също, че бъдещето принадлежи на младите. От 95 милиона партийни членове близо 13 милиона са под 30 години.

Източник: БНР

Подобни публикации

Британската полиция иззе рекордните 180 млн. паунда в криптовалута

Димитър

Редица страни въвеждат нови ограничения за справяне с Covid-19

Димитър

Ново противоречиво решение на Върховния съд на САЩ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy