БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Клиника към болница в Плевен е затворена за дезинфекция

Клиниката по хематология към болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен е временно затворена. Причината е дезинфекция заради случаи на заразени с коронавируса пациенти и медицински персонал.

Нуждаещите се от лечение болни с Covid са настанени във вътрешните отделения на другите клиники. Всички са под лекарско наблюдение и се прилагат необходимите терапии за лечение, каза Момчил Цветков, говорител на Университетската болница:

„В клиниката по хематология в момента тече усилена дезинфекция, и в момента, в който бъдат дезинфекцирани и вече отговарят на всички условия, болните ще бъдат върнати там, преместени, тъй като в последните дни много се оказаха с Covid-19 от тая клиника, включително и персонал“.

Не достигат и лаборанти за работа във фургона за тестване за COVID-19 пред лечебното заведение.

„Фургонът продължава да работи, но сме пратили писма до ДКЦ-тата в Плевен с молба за помощ да ни предоставят лаборанти, които да могат да работят на фургона, за да работи той качествено и по цял ден. Той работи, но ние едвам издържаме, тъй като лаборантите ни след няколко дни усилена работа показаха положителни проби за Covid“, каза още Момчил Цветков.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ройтерс: ЕС може да одобри извличане на повече дози от флакон с ваксината на Pfizer/BioNTech

Димитър

Около 10% от населението в Силистренско е ваксинирано

Димитър

Има надежда да бъде открита „черната кутия“ на падналия МиГ-29

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy